skip to Main Content
Miért Gyorsabb Az SSD Meghajtó A HDD-nél?

Miért gyorsabb az SSD meghajtó a HDD-nél?

A merevlemezek tárcsái 5400 vagy 7200-as fordulatszámon forognak,elhasználódás során be tud lassulni az arról való olvasás és írás egyaránt, azt eredményezve, hogy rendszerünk és programjaink lassan indulnak el, ha írnak és futás közben olvasnak is lemezről akkor azok folyamatosan lassúak lehetnek.

Na de miért is járunk jól, ha egy SSD-s szerver bérlünk?

Az SSD gyorsaságát az adja, hogy nem mozgó alkatrészekkel működik, hanem memóriakártyákkal, amik elérésénél szinte (merevlemezhez képest) nincs is várakozási idő, egyből olvashatóak – írhatóak. Ebből kifolyólag az SSD-n lévő adat töredezni sem tud.

A következő dolgokat lehet elvárni a SATA csatlakozású SSD-től:

• Nagyjából 10x gyorsabbak a merevlemezeknél, véletlenszerű írás és olvasás közben, amit a rendszer a háttérben végez.
• 2-4x gyorsabbak nagyobb, összefüggő adathalmaz olvasása közben, mint a legjobb merevlemezek.
• A korszerű SSD-knél hosszabb élettartamra számíthatunk a merevlemezekkel szemben.

Az SDD-knél a gyártók általában az adattároló cellák újraírhatóságát adják meg, amik elsőre nagyon alacsonynak tűnő, pár ezres számok. Bármennyire is ijesztőnek hathat ez az alacsony szám és a látszólagos visszafejlődés, pánikra semmi ok, az SSD-k megbízhatóak és élettartamuk jóval túlmutat egy számítógép többi alkatrészének várható élettartamán.

Tekintsd meg SSD-s csomagjainkat és élvezd a nagy és stabil sebességeket 10 Gbit/s hálózaton: https://www.totalseed.hu/ssd-csomagok/

Back To Top